Optimizacija sajta za wordpress

Seo optimizacija za wordpress je jednostavna uz upotrebu plugina za optimizacija sajta. No prethodno je potrebno prvo napisati nekoliko članaka, zatim ih podeliti u  kategorije. Kategorija po seo-optimizacija-sajtanekoj preporuci ne bi trebalo da bude više od 5 do 7 i trebalo bi ih indeksirati. Noramalno sigurno ste već pročitali da je najvažnije za optimizaciju sajta za pretraživače imati dobar i kvalitetan tekst odnosno sadržaj. Vaš blog, sajt ili šta već pravite u wordpress-u ne pravite zbog pretraživača već zbog korisnika koji će čitati, odnosno pratiti vaš sadržaj, naravno krajnji domet je biti prvi na guglu.

Optimizacija sadržaja našeg članka

Kada napišete tekst treba da vodite računa o veličini teksta, trebalo bi da ima preko 300 reči, negde se može pronaći podatak da vezan za optimizaciju sajta da članak treba da ima više od 250 reči, zatim pravilnu podelu u celine gde ćete istaći naslov i podnaslove teksta, odnosno zaglavlja, pri tom vodeći računa da imate samo jedno zaglavlje ili glavni naslov (heading1), zatim zaglavlje 2 (heading2), pa text, textm, zaglavlje 3 (heading3)text, zaglavlje 2, text, ili ako niste razumeli otprilike ovakav raspored:

zaglavlje 1 (glavni naslov)
zaglavlje 2
text, text, text
zaglavlje 2
text, text
zaglavlje 3 (podnaslov u okviru podnaslova – zaglavlja 2)
text, text

Pravilan raspored teksta u celine, što daje podelu i preglednost teksta pre svega posetiocima, pa onda pretraživačima. Uraditi ovakvu optimizaciju u wordpresu nije teško, jer nije potrebno znanje html koda, već jednostavno selektujte naslove i podnoslove i iz padajućeg menija za uređivanje sadržaja vašeg wordpress članka izaberite zaglavlje1, zaglavlje 2 itd.

Optimizacija sajta za wordpress uz pomoć dodataka

Optimizovati sajt u wordpress-u je jednostavnije jer imamo pomoć dodataka od kojih je najpopularniji i najpoznatiji je All in One SEO Pack koji kao i većina dodataka odradi za vas sve automatski i optimizuje sajt za pretraživače. Ovaj dodadak za wordpres je ubedljivo najpopularniji i skinut je sa wordpresove biblioteke dodataka više od 10 miliona puta. Svako ko ne želi da ulazi u detalje SEO optimizacije sajta, a želi da ima optimizovan blog ili sajt za njega je ovo pravo rešenje. Ipak, je sam ga vrlo kratko koristio i moj izbor je sledeći dodatak koji ću vam predstaviti, ali All in One SEO Pack jednostavno nisam mogao da zaobiđem zbog njegove popularnosti.

Optimizacija sajta u wordpresu uz  pomoć dodatka SEO by Yoast

optimizacija sajta za wordpressWordPress SEO by Yoast je dodatak koji me je naterao da izbrišem gore pomenuti i instaliram Seo by Yoast koji je odličan za optimizaciju sajta u wordpresu, besplatan i omogućava potpunu kontrolu za optimizaciju sajta. Ono što ga izdvaja su sve mogućnosti koje su automatizovane, kao i ručna podešavanja, svojim sugestijama za ključnu reč koju budete upisali vodiće vas kroz optimizaciju sajta i ocenjivati, uz sugestije šta i gde i kako da popravite. Tražiće od vas da se kjlučna reč pojavi baš tamo gde treba u title, zaglavljima, brojaće gustinu vaše ključne reči u odnosu na celokupan sadržaj, zahtevaće od vas da ubacite sliku i da se ključna reč pominje u opisu slike i slično. Ako budete pravilno koristili ovaj dodatak nećete morati da razmišljate i lupate glavu da li je za vas prihvatljiva seo optimizacija sajta cena

Ukoliko bude potrebno  u jednom od narednih članaka možemo detaljno obraditi ovaj dodatak za optimizaciju sajta u wordpresu.

Advertisements

7 thoughts on “Optimizacija sajta za wordpress

  1. Повратни пинг: Optimizacija sajta za pretraživače, Google, Seo | Se optimizacija sajta za pretraživače

  2. Повратни пинг: Optimizacija sajta za mobilne telefone | Seo optimizacija sajta za pretraživače

  3. Повратни пинг: Seo optimizacija sajta – offpage | Seo optimizacija sajta | cena Srbija

  4. Повратни пинг: Izrada sajtova u wordpressu | Izrada sajta u wordpress-u

  5. Повратни пинг: Woredpress optimizacija sajta i XML sitemaps | Seo optimizacija sajta | cena Srbija

  6. Korisan članak, a vječito problema sa mojim web stranicama za apartmane, neznam kome da dam da nam izradi web stranicu za naše privatne apartmane a da ima dobre pozicije na google. Ovdje smo pročitalčipuno informacija oko izrade web stranica za smještaj i apartmane, a voljeli bi pročitati još kokretnih ponuda. Slabo se piše na tu temu svi se fokusiraju na općenite web stranice, ali kukurenicja u smještaju je velika i neznamo na koji način postići dobre rezultate na tražilicama. Dali smo jednoj tvrtki da nam napravi Seo ali pomaka nikakvog nismo imali. Čudi nas da je to tako jako komplicirano.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s